Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: En dag på NA dokumenterad

(UPPDATERAD 16.03) Hur ser en dag ut i NA:s liv? Via Twitter-söktaggen #EnDagNA kan du hitta svaret i bildform.

Annons

Den 15 maj dokumenterades hela världen i projektet A Day. Från NA:s håll uppmärksammade vi också A Day, men på vårt eget sätt. Under hela dagen kunde läsarna här på na.se följa några NA-medarbetare som tog bilder från sin arbetsdag. Resultatet kommer dessutom att visas i papperstidningen på söndag den här veckan.

Du hittar NA-medarbetarnas bilder via den Twitter-widget du ser här bredvid texten, eller via söktaggen #EnDagNA på Twitter eller Instagram.

Här följer ett urval av det som under tisdagen dokumenterades i bilder:

Morgonmötet

På väg till jobbetDagen började med att redaktionen tog sig till redaktionen. Carina Tenor pendlade in med buss 302 , Fredrik Carlsson tog sig till ett koncerngemensamt projekt i Västerås  och Marina Nilsson hastade, något sen, till NA-borgen på cykel Magnus Börjesson tog en bild när vårt mötesrum började fyllas upp, och något senare kunde Joakim Johansson visa den kraftigt sportinfluerade skrivbordsbild som möter oss i stort sett varje morgon. Carina var inte med på mötet utan började jobba med den här artikeln istället.

Möten och åter mötenHittills har vi hunnit med ett möte innan morgonmötet som följdes av ett reportermöte. Eva Ejdeholt tog en bild från featureredaktionens kortare möte om sommarbilagan. Och Sofie Isaksson tog en smygbild på nyhetsledningens möte. Ungefär samtidigt hölls ett minimöte på Anna Levins rum, där Joakim visade henne hur Instagram funkar .

Inför kvällspassetUndrar ni också var Jonas Eriksson är? Undra inte längre: han jobbar kväll och chillade med en trivsam frukost på förmiddagen

FörmiddagstennisPer Knutsson är ute på jobb ihop med Stadslivsredaktionen. Det spelas tennis, och Anders Erkman står redo med reporterblocket .

Kvar på redaktionenMen vissa jobb görs förstås på plats i NA-borgen. Mats Carlsvärd hittade NA:s Gabriel Rådström ihop med Thomas Nordahl i Insparkstudion. Inne på annonsavdelningen höllsett möte om banners till na.se . Ingalill tittade ut genom fönstret och kunde ta en skrämmande bild från NA:s innergård.

Inför kvällspassetDen lilla följetongen om Jonas Eriksson lediga tid innan jobbet fortsätter. Här är han på ett ödsligt kartongbruk , här vet vi inte riktigt vad han gör, men fint är det, och här hittar han typ världens största husbil.

Arbetet med redigering

Anette är igång medredigeringen av helgens Latte och Magnus Börjesson visar exempel på lite redigerarhumor . Men inte bara tidningen ska redigeras – även NA-tv måste klippas och fixas innan det publiceras. Marina visar det färgglada (och helt obegripliga) tangentbordet hon jobbar med. Fast hon blev klar snabbt.

Inför kvällspasset (del 3)Jonas Eriksson, då? Vad gör han nu? Verkar som han är nere och promenerar vid Oset.

LunchdagsMarita Johansen hade med sig matlåda, Andreas Nilsson hittade fler som ätit i NA-borgen och Mats var ensam kvar vid nyhetsdesken/webbavdelningen när alla andra lämnat. Sofie passade på att ta en lunchpromenad.

Inför kvällspasset (del 4)Jonas Erikssons innan-jobbet-flanerande verkar ha tagit en sockerpaus och kort senare även en kaffepaus. I en annan del av stan har ytterligare en kvällsarbetare – Stefan Hazianastasiou –vaknat till liv.

EftermiddagspassetTillbaka från luncherna fortsätter arbetet med att få ihop morgonens och kommande tidningar, och dagens webb. Ida Johansson har intervjuat en M-politiker och Marina är färdig med videoredigeringen och sitter nu vid webbdesken igen. Men hur ska det egentligen gå för morgondagens tidning? Rapporterna innan lunch visade att vårt interna redigeringssystem brakat ihop, vilket fick redigerare Magnus Börjesson att uppgivet lägga ansiktet i handflatan.

Lotta och Kicki på turnéNu ramlar det in bilder från Lotta Thorsén och Kicki Nilsson. Högtflygande jobb! Först på marken, och sedan i luften. Vi som sitter i NA-borgen idag är givetvis fett avundsjuka.

Chefens vardagNyhetschefen Andreas Nilsson visar prov på den helt naturliga motion som är en naturlig del i att jobba på en redaktion som är oerhört dåligt anpassad för att gå runt på. Kultur- och nöjechefen Marita Johansen jobbar med sin avdelnings kommande planering. Vad gör featurechefen då? Hon kollar mejlen.

Inför kvällspasset (del 5)Carina dokumenterar närkvällsarbetande Linus Mattisson slår sig ner på jobbet. Och den lilla följetongen om Jonas Erikssons väg till NA-borgen verkar just nuirra sig runt på öster.

Dagens första Breaking News!Joakim Johansson skickar ut en nyhetsflash på Twitter: ”Johan Tollén är på ingång till NA-borgen!!!”

Jonas har anlänt!Så kom Jonas Eriksson till jobbet till slut. Först får han smärre panik när han går genom alla jobb han har att göra nu och ikväll därefter sätter han omgående igång att jobba i NA:s studio

Kvällsredaktionen börjar jobbaLinus har fått hjälp med att parera sitt blodsockerfall inför en kväll vid webbdesken. Delar av sportredaktionen plockar ut bilnycklar inför färd mot Motala och Elitserien i speedway. För de flesta andra har eftermiddagen kryddats av – jodå – ytterligare ett möte. Joakim har spenderat mycket tid vid skrivbordet i dag, så därför satt det extra fint med en öl efter jobbet. Marina säger hejdå till nattgänget  som fixar i ordning morgondagens tidning.

Krimreporter Monica Berndtsson går igenom en text med redigeraren Lotta Lundberg.

NA-sportens Johan "Totti" Tollén tar en matpaus med David Hellsing i Motala innan kvällens elitseriemöte mellan Piraterna och Indianerna. Och samtidigt packar NA:s kulturchef Marita Johansen ihop för dagen. Rutinerade räven Kenneth Johansson knappar hårt på tangenterna.

Webbchefen Herman Nikolic har kommit hem till radhusidyllen och svidar då om till träningsbrallorna.

Sena kvällen: Fotograf-Jonas är sugen på något sött på kvällskvisten, men har inga pengar. Men då upptäcker han fotografernas egna kylskåp. Samtidigt kämpar Stefan med att göra tråkig statistik rolig. I ett av reporterrummen sitter Birgitta och jobbar för fullt, troligtvis med någon miljöartikel.

Mer läsning

Annons