Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Festivalfinal med fotbollstriumf

Med fotboll, jugger och ännu mera metal blev festivalen Metallsvenskans andra dag en härlig tillställning i vårsolen på Örnsro IP.

Annons

Gräsmattorna hade blivit något tilltufsade på lördagseftermiddagen, när det led mot final i Metallsvenskans fotbollsturnering. Efter hårda slag som utkämpats mellan totalt nio fotbollslag, alla med sin härkomst från några av festivalens band, stod det klart att Örebro united mötte förra årets segrare, Skånelaget Zatans FC, i final.

Och det blev en hård match. Med minsta marginal och ett avgörande mål i slutminuterna, tog Örebro united hem segern. Matchen slutade 2–1.

Jämn tillställning

– Det blev en jämn tillställning, sa spelaren Kristian Dyrvik efter matchen. De var heta på gröten och det blev mycket prestige i spelet här på slutet. Men det är ju kul att vinna.

I Zatans FC var inte tongångarna lika glada.

– Det var små marginaler, och de hade ju så många nya spelare. Jag kände knappt igen någon, sa Sebastian Svalland i Zatans FC efter matchen. Han erkände att de var besvikna.

– Men vi kommer igen nästa år! Metallsvenskan vill man inte missa.

Fotbollsturneringen följdes av Sverigepremiär av spelet Jugger, som spelas med egenhändigt tillverkade mjuka vapen och en boll, som ska symbolisera en hundskalle. Allt till det taktfasta ljudet av en trumma. Tre gästande lag från Tyskland mötte det nystartade juggerlaget från Järnboås.

Jättefint

– Sverige är ju jättefint, sa Maria Schmid från Karls-ruhe som spelade i ett av de tyska lagen. Vi gör en rundresa i två veckor här i landet och det är så lugnt och fint landskap.

På läktarna slappade hårdrocksfansen i solskenet.

– Man är ju lite sliten sedan igår, erkände Johan Hutton från Stockholm, som rest till Örebro för Metallsvenskan.

Som inbiten hårdrocks-älskare är han van sedan ungdomen att stå i främsta raden på konserterna.

– Jag trodde jag hade blivit för gammal för det, men jag stod faktiskt längst fram på At the Gates konsert. Fenomenalt band. Men det känns i benen i dag.

Nöjda

Gänget är nöjda med Metallsvenskan.

– Väldigt bra band, men lite underdimensionerat. Större tält och fler bajamajor behövs.

Någon siffra för hur många besökare festivalen hade fanns inte på lördagskvällen, men i entrén uppskattades att det var fler än förra årets 9 000 besökare.

Namnkunnig sångare.Bandet W.E.T. uppträdde på Metallsvenskans stora scen på lördagseftermiddagen. Sångaren Jeff Scott Soto har tidigare spelat med Talisman, Journey och Yngwie Malmsteen.
Roadies. Mycket utrustning behövdes inför spelningen med gruppen Bullet.
Jugger. Med mjuka, egenhändigt tillverkade vapen, möttes spelarna i lagspelet Jugger, som hade premiär på Metallsvenskan.
Vilade inför kvällen. Från Stockholm, Uppsala och Örebro kom Lisa, Astrid, Hedvig, Niklas och John, som kände sig lite slitna efter fredagskvällen.
Närkamp. Mattias Borg från laget Örebro united kämpade om bollen mot Sebastian Svalland i SKånelaget Zatans FC.
Frontraden. De mest hängivna hårdrocksfansen valde att stå längst fram.
Efter matchen. En av spelarna i laget Arselnal Skitarg, som går under artistnamnet Barnet, vilade efter matchen och pratade med Thomas Ståhl, artistbokare från Finland.
Hårig rock. Jeff Scott Soto, sångaren i gruppen W.E.T. gav järnet på stora scenen på lördagseftermiddagen.
Puss. Maria Schmid och pojkvännen Cornelius från Karlsruhe i Tyskland myser efter matchen i lagsporten Jugger på Metallsvenskan.

Mer läsning

Annons