Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Monster i sele,rökta rödingar och loppis

Solen gassade - dricka och glass gick som smör. Marknaden i Odensbacken is still going strong.

Annons

Minnesgoda odensbackare vet kanske hur många gånger som marknaden hållit på. Siffran 22 nämndes vid flera tillfällen och kanske var det just ett 22-årsjubileum som ägde rum. Hur som helst så var det folkligt och festligt, som det brukar heta när folk går ut och umgås på ortens gator och torg i stället för att sitta inomhus.

Sida vid sida

Knallarna stod sida vid sida om genomfartsleden och sålde, förutom de klassiska rökta rödingarna och karamellerna, så vitt skilda produkter som fiskedon, peruker och plånböcker. Ett eget litet loppisstånd hade Alvar Timmermann från Hallsberg satt upp alldeles vid parkeringen och såg på så vis till att folk handlade både på väg från som till marknadsplatsen.

– Jag är för gammal att ta det på allvar, det är mera terapi för mig. Så jag slipper att ligga i sängen och stirra i taket, sa han lite uppgivet.

Mesta publiken drog Filijokus Fredrik som från ett lastbilsflak bjöd på såväl buktaleri som sång och sketcher. Figuren Hajen Håkan hade ett eget nummer som drog värsta skrattsalvorna från den yngre publiken.

Monster i sele

Terese Bergman drog många blickar till sig där hon kom med fåret Monster i en sele. Hon försäkrade att han gillade att gå i band och att han var hennes ”flaskbarn”.

– Jag har fått honom av mina grannar som har fåruppfödning. Han var moderlös och kunde inte få någon mat så jag provade att ge honom nappflaska och det gick jättebra. Nu är han ett och ett halvt år och väldigt social och nyfiken. Han hälsar på alla och vill gärna ha kontakt, säger Terese, som just är på väg till hans plats för sommarbete.

– Men jag kommer att hälsa på honom ofta. Så att han inte glömmer sin familj, säger hon.

För Hoif:s räkning står Gustav Johansson och Jakob Karlsson i ett stånd och säljer chokladlotter. Döljer sig en tupp eller en kyckling i skrapfältet på lotten i stället för en höna så han man garanterat en chokladkaka av känt sweitziskt märke i handen.

– Ingen har vunnit hittills så det måste betyda att alla vinster är kvar, säger superförsäljaren Gustav.

Klicka på bilden till höger för att se Petter Koubeks bildspel från marknaden.

Mer läsning

Annons