Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Skärpt fängelsestraff för cannabisodlare

”Medhjälparen” vid den stora knarkodlingen i Stora Mellösa får skärpt straff av hovrätten. Fängelsetiden höjs från ett år och tre månader till tre år.

Annons

I en gammal industrilokal i Stora Mellösa framställdes stora mängder cannabis. Vid ett tillslag beslagtog polisen nästan elva kilo cannabis.

Tingsrätten dömde en 33-årig man till tre år och sex månaders fängelse i september. Han dömdes för grovt narkotikabrott samt grov misshandel vid ett annat tillfälle. 33-åringen ansågs vara den drivande i narkotikaframställningen.

Ytterligare en 34-årig man som suttit häktad för grovt narkotika brott dömdes till fängelse av tingsrätten. Han fick ett år och tre månaders fängelse för narkotikabrott av normalgraden. Att han varit i lokalen finns det inga tvivel om. Men tingsrätten ansåg inte att det var ställt utom allt tvivel att 34-åringen varit med på det brottsliga upplägget.

Göta hovrätt gör däremot en annan bedömning. De anser att 34-åringen i samförstånd odlat cannabis med 33-åringen. Hovrätten menar att 34-årignens förklaring till varför han vistats i lokalen är en efterhandskonstruktion. Han döms därför till tre års fängelse för grovt narkotikabrott.

33-åringens straff ändras inte.

Mer läsning

Annons