Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BILDSPEL: Hemmapå center-courten

Jordgubbstårta, öl, operationer och en vildkatt. Men framför allt är det tennis som gäller för klubben "Oldboys".

Annons

Hembakad jordgubbstårta och kaffe innan gänget troppar iväg åt lite olika håll för att byta om. Fyra åt gången övar de på planen, närspel och smashar. På en bänk bredvid planen snackar de som hämtar andan, samtalen kretsar kring allt från medlemmar som nyligen gått ur tiden och vem som har gjort vilka operationer, till problem med att vakna flera gånger om natten för att man måste kissa.

Lennart returnerar Egons bollar.

– Du vet, Egon har ett sånt jäkla fint tillslag, säger han. Och så vet han precis var han ska placera sig. Har du sett att han bara har en arm förresten?

Kranskärlsoperationer och år på nacken till trots håller de god fart i en dryg timme. När regnet börjar strila drar sig Tokarna in till duschen, belägen i garaget. Gunnel som varit på många obskyra banor är van att dela omklädningsrum med gubbarna.

– Det är mest de som brukar bli lite förlägna, säger hon.

– Förresten är det väl inget att se på, såna här gamla gubbar och tanter? lägger hon till.

Egon bjuder de som vill på en öl efter träningen innan han ställer ut lite mat till vildkatten som brukar hälsa på. Under tiden visar Birger ett ärr som löper från bröstet ner över magen. Uppsågad bröstkorg och kranskärlsoperation i november, på tennisbanan i juni.

Egon har ett likadant. Men för femton år sedan var de inte lika duktiga, förklarar han.

– Det är bara kärlen på ena sidan som fungerar så nu orkar jag inte spela singelmatcher längre. Jag får hålla mig till dubbel.

Mer läsning

Annons