Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Hundens dag i Brickebacken

Det var herrans hundliv i Saxonparken i Brickebacken när ÖBO arrangerade Hundens dag på lördagen, hundratals människor lockades att se massor av hundar uppträda i olika roller.

Annons

– Ja, intresset för hundar är stort, vi räknar med att vart femte hushåll har en hund förklarade Maria Östergren, en av arrangörerna från Öbo.

Maria är själv ägare till fyra hundar och hon deltog själv med en av dem, Zaza, i Agility som är en hundsport där hunden skall springa en hinderbana och forcera hindren i rätt följd och på rätt sätt.

Men det var inte bara bus och lek som gällde på Hundens dag. Där fanns också polisens spårhundar och ledarhundar för synskadade bara för att ta några exempel.

– Hundar kan användas till så väldigt många saker.

David Andersson som är synskadad och beroende av sin ledarhund Astrid visade upp hur hans hund kunde leda honom genom en snårig hinderbana.

– Jag och Astrid lever i princip ihop 24 timmar om dygnet. Hon gör att jag kan komma ut och gå där jag vill. Hon har oerhörd koll på mig och ger mig en puff på benet när hon vill att jag ska uppmärksamma något.

– Det största problemet vi har är om det ligger cyklar eller lastpallar på gångbanan. Fast hon varnar för det också. Men då får jag själv att med käppens hjälp försöka avgöra vad det är.

– Jag önskar att människor kunde tänka på hur de parkerar sina cyklar. Det skulle vara en stor hjälp för oss.

Mer läsning

Annons