Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Majbrasa i regnet

Vi befinner oss på Stora holmen i Örebro och det är valborgsmässoafton.
Vädret? Jo, typiskt för sista dagen i april, månaden som är så lurig, ombytlig, omöjlig att förstå sig på. Regn i luften….

Annons

Sedan förmiddagen pågår aktiviteter. Lilleputtåget åker runt och barn få klappa marsvin och kaniner. Chokladhjul och fiskdammar frestar.

Vid 17.30 startar valborgsmässofirandet. Konferencier är Åsa Bergfalk från arrangerande Kulturskolan i Örebro. Hon välkomnar inte bara vårfirare utan bjuder också på sång, Idas sommarvisa.

Barnjazz finns på programmet och Kulturskolans galaorkester spelar High School Cadets och An die Freude. Vox barnkör framför bland annat Pelikanen och Ge världens barn världens chans.

Att arrangera valborgsfirande på tidig kväll tycks vara en god idé. Denna tid är utmärkt för småbarnsföräldrar och kanske även för de äldre.

Många vuxna suckar över det ”dåliga” vädret. Många barn tycker tvärtom. Det kan ju faktiskt vara skoj att leka och halka i det våta gräset.

Kultur- och fritidschefen Helene Lis håller tal om och till våren. Ingen lätt uppgift när regnet tilltar och blir besvärande.

Manskören Örebro sångargille bjuder på O se hur härligt majsol ler. Efter en stund upphör ösregnet. Maj och sol stundar-förhoppningsvis.

Senare på kvällen var det dags för det sedvanliga Valbogsfirandet vid slottet. Där vårtalade Katrin Sundberg och elden skulle tändes av eldpilskjutande bågskyttar – var det tänkt.

Men efter otaliga försök gav de upp. Risstapeln på flotten i ån var för blöt. Istället fick man kasta över bengaler, facklor, för att tända.

Mer läsning

Annons