Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Metall i strålande sol

Nu har Metallsvenskan dragit i gång på Örnsros IP i Örebro. Vädergudarna stod festivalen bi, solen flödade medan festivalområdet fylldes med mer och mer folk.

Annons
Feststämning. Solsken och bra musik, publiken verkade nöjd med inledningen av festivalen. BILD: KICKI NILSSON

Festivalen började på fredagen med att Örebrobandet Sleazy Trash, som vann Menys och Metallsvenskans förbandstävling, spelade. De hade en egen fanklubb på plats.

– Japp, det är vi som betalt för deras spelning, uppgav Johanna Bergdahl och skrattade glatt.

Tävlingen var nämligen en sms-omröstning. Bobby Nilsson, Stefan Box och Erik Lundberg hade åkt från Ljungby i Småland.

– Vi kunde ju inte missa det här, det är så jäkla bra band.

Trion laddade upp med tex-mex och gav käket tummen upp.

– Det är gott. I morgon kanske vi testar käket i à la carte-restaurangen i öltältet, sa Bobby.

De var dock lite osäkra på om de skulle orka upp till dagens fotbollsturnering, men såg lugnare ut när de fick veta att finalen börjar först klockan 17.

– Det bör vi klara. Men fotbollen lockar inte så mycket, det är för musiken vi är här.

Strax efter att festivalen öppnat slog sig Adam och Erik från Kumla ned med ryggarna mot stora scenens kravallstaket och njöt av solskenet. Men det var inte helt frivilligt.

– Vi är under 18 år och kommer inte in i öltältet, berättade de och spanade bort mot tältscenen där första bandet just dragit i gång.

Men de behövde inte sitta själva särskilt länge innan Scar Symmetry från Avesta äntrade stora scenen för att soundchecka inför sitt gig. När de började spela strömmade publiken till och fyllde gräsmattan framför scenen.

Klicka på bilden uppe till höger för att se Kicki Nilssons bildspel.

Stoppljus. En rosa cowboyhatt med glitter förväntar man sig kanske inte på en hårdrocksfestival. Ola Hellström var nöjd med sin huvudbonad, han trodde att den skulle underlätta för kompisarna att hitta honom i publikhavet.BILD: KICKI NILSSON
Smålänningar.Men inte snåla för det, Bobby Nilsson, Stefan Box och Erik Lundgren från Ljungby laddade med tex-mex och bjöd glatt alla som gick förbi.
Vinnarna. Sleazy Trash vann Menys och Metallsvenskans förbandstävling och fick äran att inviga hela festivalen.BILD: KICKI NILSSON
Populära. Avestabandet Scar Symmetry fick igång publiken.’BILD: KICKI NILSSON
Fanclub. Sleazy Trashs fanklubb höll ställningarna längst fram vid kravallstaketet. Från höger: Natalie Hedborg, Moa Almén, Johanna Bergdahl, My Hertzberg och Lukas Timbäck. BILD: KICKI NILSSON
Solade. Adam och Erik från Kumla väntar på första bandet.BILD: KICKI NILSSON
Yeah! Metallsvenskan är i gång.BILD: KICKI NILSSON

Mer läsning

Annons