Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Så förbereddes modeshowen

Eleverna på Viginska gymnasiet föreberedde hela dagen onsdagskvällens modeföreställningar. Med tema 60-tal, cartoon och rymden fixar de allt från smink och hår till blommor och kläder.

Annons

Du har också möjlighet att köpa bilder.

NA:s Beatrice Emmerik, Robban Andersson och Veronika Ljung-Nielsen fotodokumenterade under onsdagen förberedelserna. Se deras bilder ovan!

I flera timmar har Evelina Johansson suttit på en stol. Allt för att förvandlats till en avatar inför kvällens modeshow på Ritz.

– Det är skönt att bli ompysslad, säger hon.

Jasmine Ahlgren tittar på en bild i telefonen. Hon målar mörkblå streck på Evelinas hals.

– Jag har gjort den här sminkningen förut. Det är den bilden jag tittar på, säger hon.

Tillsammans med Mary Wikdahl arbetar hon för att färdigställa sminkningen. Det kan ta upp till fyra timmar.

– Det är inte så svårt men det gäller att ta ha tålamod, säger Jasmine Ahlgren.

Kvällens föreställningar kan vara höjdpunkten på terminen. Flera elever NA pratar med är nervösa inför showen. Det är inte varje dag de går på en catwalk framför en stor publik. Nu måste allt klaffa.

– Det är något alla har längtat efter, säger Tanja Naghadei samtidigt som hon blir sminkad av Caroline Gylling. Båda går stylistprogrammet.

I en annan del av rummet lägger sig Alia Mohammad på golvet. Hon blir sprejad med hårsprej för att den silvriga rymdsminkningen ska hålla under hela kvällen.

Även en våning ner luktar det hårsprej. Här arbetar frisörerna. I ett rum bredvid har eleverna tejpat på golvet, för att kunna träna på en yta lika stor som den riktiga scenen på Ritz.

Två föreställningar ska hållas under kvällen. Det är elever från florist, frisör, stylist och textil-design som deltar. Virginska fashion show är i år en del av Örebro Mode Designweekend.

Mer läsning

Annons