Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilförare dömd för påkörning

Efter en trafikolycka på Rudbecksgatan i centrala Örebro döms bilföraren för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Örebro tingsrätt fastslår att föraren kört mot rött. Kvinnan som skadades blev långvarigt sjukskriven.

Annons

Straffet blir 120 dagsböter.Den som skadades berättade vid rättegången att hon började gå över Rudbecksgatan och sedan inte minns något förrän hon låg ner och hörde att ambulans larmats.Bilföraren uppgav att det var fint väder och att hon inte var bländad av solen. Hon märkte inte att hon körde på någon.

Ingen inbromsning

En bilist som blev vittne såg en kvinna gå ut på övergångsstället och att bilföraren inte gjorde någon ansats att bromsa. Vittnet begrep att olyckan inte skulle gå att hindra.

Ytterligare ett vittne såg kvinnan bli påkörd.Den som skadades opererades två gånger för olika frakturer och var helt sjukskriven närmare fyra månader för att sedan gradvis öka arbetstiden. Hon har nedsatt rörlighet i en arm och värk.

I läkarens rättsintyg uppges att skadorna är allvarliga men att det är för tidigt säga om det blir bestående men.

Tingsrätten skriver att bilisten inte märkte om trafikljusen visade rött eller grönt.I domen konstateras också att bilföraren kört förbi rött ljus och brustit i varsamhet.

Rätten påpekar att den påkörda drabbats av tämligen allvarliga skador, möjligen varaktiga, och att bilföraren ska dömas till ett kraftigt bötesstraff för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Mer läsning

Annons