Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn oskyldigtutpekad somvåldtäktsman

Kort efter att en man greps som misstänkt för våldtäkterna i Örebro började spekulationerna på nätforumet Flashback. Björn pekades snabbt ut som den misstänkte gärningsmannen.
- Jag mådde illa, säger Björn till NA.

Annons

Mannen greps vid 19-tiden under måndagskvällen och polisen slog till på olika platser i Örebro. I ett av husen som polisen hade bevakning på bor Björn. Det dröjde inte länge förrän diskussionerna var i full gång på olika forum.

-Det började i natt när det ringde på mobiltelefon flera gånger. Men när jag svarade fanns det ingen där. Jag antar att det var folk från Flashback som ringde upp för att se om jag var hemma eller gripen. Då förstod de väl att det inte var jag som var gripen, säger Björn.

Hängdes ut på nätet

Men spekulationerna fortsatte och under morgonen ringde en kollega från jobbet och sa att Björn var uthängd som gärningsman på nätet.

-Då kändes det riktigt pissigt och jag mådde riktigt illa. Var ska det här sluta?

I forumet hade någon länkat till Björns hemsida och det första som han gjorde var att lägga ett inlägg där. Nu hoppas Björn att skadan inte redan är skedd och att det inte ska påverka honom i framtiden.

-Det är läskigt hur spekulationer sprids via dessa forum. Det är precis som en gammal by där folk står och viskar men här går det så mycket snabbare.

Hur känns det nu?-Hemskt. Jag skulle aldrig göra något sådant i hela mitt liv. Det sitter en massa hobby- och hemmadetektiver och gissar vilket inte känns bra.

Mer läsning

Annons