Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blå ungdom sov utomhus

Ungdomar från både Moderaterna och Folkpartiet spenderade sin natt utanför Stadsbiblioteket för att få vara allra först med att rösta den första september.

Annons
Emma Marcusson, Niels Groenewegen, Isac Nordin, Emil Eriksson Rissve och Lisa Hansen kämpade mot nattkölden för att få vara först att rösta på Alliansen.

SMHI:s mätstationer kunde notera som lägst sex grader under natten. Men med sovsäckar, filtar och liggunderlag trotsade både Moderata ungdomsförbundet och Liberala ungdomsförbundet kylan och spenderade natten utomhus.

- Vi har tältat för demokratin, säger Lisa Hansen från Liberala ungdomsförbundet.

Hur då?

- Vi gör det här för att visa att det är viktigt och vill vara först i Örebro med att rösta, förklarar Hansen.

Bibliotekspersonalen smiter förbi tältläget för att komma in till jobbet samtidigt som det levereras frukost från McDonalds till tältet.

Hur många har sovit här i natt?

- Vi är fem stycken totalt. Vi har varit här sen nio i går kväll. Egentligen är det inte unikt för Örebro, utan en nationell kampanj.

Och Örebrogänget har inte varit ensamma i sin övernattningskampanj. Enligt Gustaf Stenlund, Muf:s pressekreterare, har runt 90 ungdomar över hela landet deltagit.

- Vi har hela tiden tänkt att vi inför valet ska uppmärksamma att man kan börja rösta redan nu. Man brukar ju tälta inför roliga saker och det här är en rolig sak. Det är helt enkelt en engagerad kampanj för att få vara först att rösta.

Mer läsning

Annons