Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bland det råaste våld jag har sett"

Fem ungdomar döms efter ett stort bråk på Järntorget i Örebro. En polis som vittnade vid rättegången berättade att situationen var rent kaotisk med råa sparkar och slag.

Annons

De åtalade har varierande versioner av vad som hänt och åtalades i olika omfattning, fyra för grov misshandel en för misshandel.

Örebro tingsrätt anser att det i samtliga fall finns bevis för att de är skyldiga.

De fem som utsattes drabbades bland annat av sparkar och av knytnävsslag mot ansiktet, bakhuvudet och andra delar av kroppen. En av dem ska ha utsatts för flera sparkar och slag mot ansiktet och huvudet då han blivit liggande på marken.

Polisen som vittnat säger att det var bland det råaste våld han sett under sina många år som polis.

Flera vittnen

Vid rättegången vittnade flera personer om sina iakttagelser av det som hände på Järntorget.

Rätten dömer en 20-åring för grov misshandel och misshandel. Straffet blir fortsatt skyddstillsyn med särskild föreskrift. Han ska betala drygt 30 000 i skadestånd.

En 17-åring döms, för grov misshandel, till ungdomsvård med särskild föreskrift, samt ungdomstjänst 50 timmar och 19 000 i skadestånd.

För en 18-åring, dömd för misshandel, blir påföljden ungdomstjänst 30 timmar och skadestånd på 11 000.

En 17-åring döms förutom för grov misshandel och misshandel för ringa narkotikabrott och dopningsbrott. Han nekar till dopningsbrott och säger att han trodde tabletterna var kosttillskott. 17-åringen har sedan tidigare skyddstillsyn som ska fortsätta i kombination med ett särskilt ungdomsvårdskontrakt. Han har att betala närmare 30 000 i skadestånd. Den femte döms till 100 timmar ungdomstjänst för grov misshandel samt ett skadestånd på 19 000 kronor.

Mer läsning

Annons