Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir av med serveringstillståndet

Många är krogarna som får en erinran av tillståndsutskottet i senaste rapporten. Men allvarligast ser man på två av Örebros uteställen, där ena får en varning och den andra helt blir av med sitt serveringstillstånd.

Annons

Ingen mer alkohol får serveras på en central krog i Örebro. Tillståndsutskottet har beslutat att återkalla serveringstillståndet eftersom bolaget har skatteskulder på mer än 170 000 kronor och dessutom fått fyra tidigare varningar från Tillståndsutskottet.

Strömpis varnasÄven Villa Stömpis, bloaget LaWe, nämns i protokollet och tilldelas där en varning från utskottet. Kontrollanter som besökt Strömpis kunde konstatera att man bland annat släppt in fler gäster än vad man har tillåtelse att göra. Dessutom fick ambulans tillkallas efter att en av gästerna låg på golvet.

Detta bemöter Villa Strömpis i ett pressmeddelande. Där förklarar man att man uppdaterat lokalens brandsäkerhet senaste tiden, men inte uppdaterat själva protokollet med bedömningsgrunder från 1995. Detta jobbar men nu på och menar att de kommer att visa ett helt annat resultat.

Gästen hade leverproblemAngående antalet gäster som får vara i lokalen gäller, enligt Strömpis VD Daniel Welin, endast de som är inomhus. Att det fanns fler gäster var alltså ingenting konstigt eftersom de vistades på innegården, menar han.

Att ambulans fick tillkallas förklarar VD Daniel Welin också i pressmeddelandet. Han skriver där att gästen hade leverproblem och dessutom själv var medveten om detta.

Villa Strömis, LaWe, kommer att överklaga beslutet.

Mer läsning

Annons