Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bloggaren talar ut om festnatten med Mr White

Bloggaren som tidigare lagt upp bilder på det stulna Open-Art konstverket Måla din stad på sin blogg talar nu ut. Konstverket är åter hos Örebro Konsthall.

Annons

Enligt bloggaren besökte hon och hennes väninna en fest där Mr White fanns.

- Jag tänkte inte på att den var stulen, vi knäppte några bilder på den och sedan tänkte vi inte mer på det, säger hon på sin blogg.

Hon har blivit inkallad till polisen på onsdag för att berätta sin version av vad som hände.

- Polisen vet att jag inte gjort något och ser mig inte som skyldig. De vill höra min historia. Jag och Mr White är fortfarande goda vänner, skriver hon på sin blogg.

Konstverket har repareratsKonstverket lämnades tillbaka till Örebro konsthall under fredagen, det har reparerats och ska placeras ut i morgon.

- Polisen vet vilka det är som ligger bakom dådet. Den som fotat och lagt ut bilderna på bloggen har ingenting att göra med stölden. Hon har bara dokumenterat vad som har hänt, säger Mats Nilsson, chef på Örebro Konsthall.

- Vi statuerar ett exempel, det var ett korkad beteende och vi hoppas att folk får sig en tankeställare. Vi har sedan tidigare anmält händelsen och sedan är det upp till polisen att gå vidare med fallet, fortsätter han.

Leif Lexon, chef på polisens utredningsgrupp ungdom säger att en förundersökning pågår och att man inväntar resultaten av den.

Mer läsning

Annons