Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende för äldre med missbruksproblem utreds

Örebro kommun har gett frivilligorganisationen Verdandi i uppdrag att genomföra en förstudie om möjligheten att starta ett nytt boende för äldre med missbruksproblem.

Annons

Tanken är ett boende med dygnet runt stöd för äldre personer som har missbruksproblematik och som är i behov av vård och omsorg.

- Idag har vi inga bra lösningar för dessa människor, som är några av dem som behöver kommunens stöd allra mest. Därför är det otroligt angeläget att detta arbete kommer igång. säger Rasmus Persson (C), ordförande i programnämnd social välfärd, i ett pressmeddelande.

Förstudien ska undersöka behoven i Örebro kommun och ge en bild av vilka målgrupper som finns. Den ska dessutom ge underlag för ett politiskt beslut om att starta upp verksamheten.

Flera kommuner i landet har redan boenden som är anpassade för äldre med missbruksproblem.

- De här boendena riktar sig till äldre människor som är kroppsligt medfarna efter många års missbruk och verksamheterna fungerar väl under förutsättning att de boende får stöd med sina problem. Personalen har erfarenhet från såväl missbruksvård och från omsorgen. Nu vill vi hitta en liknande lösning i Örebro, säger Fisun Yavas (S), vice ordförande i programnämnd social välfärd, i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons