Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende i Oxhagen får tycka till

Nu ska Oxhagen, liksom Vivalla, få en rådgivande styrelse. – Det här är ganska unikt i Sverige, säger stadsdelsutvecklare Anna Magnusson-Liiv på Öbo.

Annons

I två år har Vivalla haft en så kallad rådgivande hyresgäststyrelse. Något liknande ska inte finns på andra håll i landet.

– Det är första gången ett bostadsbolag gör något sånt här, berättar Anna Magnusson-Liiv på Öbo.

I Vivalla har tolv hyresgäster träffats regelbundet och diskuterat aktuella frågor i området. Nu drar man i gång samma idé i Oxhagen.

– Vi har haft tankarna på det här ett bra tag, det har alltså inget att göra med de oroligheter som varit i området. Vi ville se hur det gick i Vivalla först, och där har man uppnått det man tänkt.

Vad ska den här styrelsen göra?

– Man ska diskutera, prata och fundera över olika saker i Oxhagen. Det här är ett sätt att få fram åsikter och synpunkter från området. Man fattar inga beslut men kan vara en grogrund för det vi behöver gå vidare med.

Öbo söker nu deltagare till styrelsen och fram till den 6 februari har man på sig att anmäla om man vill vara med.

– Vi vill ha en grupp på runt åtta till tio personer, med olika bakgrund, unga och gamla. Det har redan hört av sig sex personer som vill vara med, och det är kul, säger Anna Magnusson-Liiv.

Mer läsning

Annons