Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende såg mystiskt plan utan ljus

Ett par såg ett plan flyga utan belysning över Solhaga i Örebro under onsdagskvällen. Men det mystiska planet verkar vara helt i sin ordning.

Annons

Planets lampor var nedsläckta när det flög över de västra delarna av Örebro. Vid 22-tiden på kvällen såg en boende i Solhaga och hans sambo planet. Planets motor hade ett dovt och släpande motorljud, berättar mannen för NA.

– Det var ett mindre plan. Min sambo var helt säker på att det var en drönare, säger mannen.

Under onsdagskvällen var Michael Lyckholm ute och flög i sitt plan. Han är vd på företaget Sky Movies, som bland annat arbetar med att laserscanna terräng. Modellerna kan sedan annat användas vid planering av vägar.

– Jag var bara ute på en runda och åkte lite grann, säger Michael Lyckholm.

Det kan vara ett annat plan de boende såg, säger Michael Lyckholm. Men han hade stängt av sina lampor vid flygningen - precis som planet som sågs i Solhaga.

– Jag har blivit skjuten med grön laser tidigare och vill inte gärna bli träffad. De skjuter med laserpekare och man blir totalt bländad. Om man har lamporna på är det lättare för dem att träffa, säger Michael Lyckholm.

Örebro Airports vd Mikael Smedberg säger att allt tyder på att det var Michael Lyckholms plan de boende såg.

– Skymovies har varit ute och flugit vid den tiden. De har haft problem med att man kör med grön laser och har i bland stängt av sina lampor för att inte drabbas av sådana problem, säger Mikael Smedberg.

Mer läsning

Annons