Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boglundsängen byggsut med två nya butiker

Vad är det som byggs på Boglundsängen? Det undrade en läsare som hörde av sig till Stadsliv. Jo, en ny stor matvaruaffär och ett gigantiskt Systembolag är svaret.

Annons

Från motorvägen E18/E20 mot västra delen av Boglundsängen vid Vivalla ser man hur det byggs för fullt.

Det är W-Invest som satsar 600 miljoner på att göra om Boglundsängen till ett nytt stort handelscentrum. Redan i september förra året skrev NA om den nya satsningen där matvarujätten City Gross kommer att öppna en 11 000 kvadratmeter stor butik.

Den blir den första i Örebro län. Dessutom kommer Systembolaget att öppna en av sina största butiker i anslutning till City Gross och samtidigt lämnar de sina lokaler vid Ica Maxi. Redan i höst ska allt vara klart.

Går allt som planerat?– Ja, det gör det. City Gross och Systembolaget räknar med att öppna vecka 40, i början av oktober, säger Johan Willerman, som är vd för W-invest.

Men fler företag är på gång till Boglundsängen?– Ja, det stämmer. Vi jobbar febrilt med planerna på vilka företag som ska etablera sig här. Men det är inget som jag kan prata om än, säger Johan Willerman.

I samband med att det byggs på Boglundsängen så rivs också en del fastigheter för att ge plats åt gator och parkeringar. Trafiken kommer också att ledas om när hela handelsområdet är utbyggt.

Mer läsning

Annons