Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokmässan lockar med Fuglesang

I dag invigdes bokmässan i Örebro med hjälp av en känd rymdfarare som skrivit en barnbok. Dessutom är det tema zombies.

Annons
Bokmässan arrangeras för första gången på Conventum i stället för på slottet.

En astronaut, en Alfons Åberg som fyller 40 år, sporthjältarnas spökskrivare, nordiska deckarförfattare, zombies och lokala boksläpp: Det är dags för nya bokmässa i Örebro. Efter ett års uppehåll öppnar i dag Bokmässan i ny regi, på ny plats och med en bredd som ökat drastiskt sedan senast.

Förutom att den omåttligt populäre svenske astronauten och numera barnboksförfattaren Christer Fuglesang kommer och deltar flitigt i olika seminarier och sittningar, finns i dag fredag ett helt zombietema som analyserar den populära genren närmare – också som samhälleligt fenomen.

Teckentolkning

Bokmässan satsar även på att närma den hörande världen till den döva genom dels teckentolkning till många av inslagen, dels genom olika seminarier om dövkulturer.

I tänket om en breddad bokmässa ryms även samhällspolitiska teman som den om klass och konsumtion där författaren Annelie Jordahl och publicisten Johan Ehrenberg deltar.

Långtidsdömda fångar

Författarskapet som kändisbegrepp dissekeras i ett annat seminarium, medan tunga brottslingar och litteratur inte bara rymmer mässans tema med nordiska deckarförfattare utan två långtidsdömda fångar som skrivit thrillern ”Män utan nåd”.

Den släpps under mässdagarna och författarna själva – Pierre D Larancuent och Richard A R Nilsson – deltar i ett seminarium om bokens tillblivelse.

Lördag är det länsfinal i Poetry Slam, en litterär form som ger den annars så tystlästa poesin en chans att visa både steppfötter och vassa tänder.

Barn och ungdomstorg

Bokmässan bjuder även ett helt barn- och ungdomstorg med eget utbud under alla tre mässdagarna och så avslutas denna intensiva bokhelg förstås med korandet av årets Länsförfattare och det nyinstiftade priset till årets Rookie-författare.

Här hittar du bokmässans sajt.

Läs också:

"Vi ska jobba i direktsändning"

Superkulturhelgen i Örebro

Håll utkik efter webb-tv på från bokmässan på na.se.

Bokmässan i Örebro

Arrangeras 13–15 april på Conventum Arena, Fabriksgatan 28, med avläggare för vissa seminarier i närliggande Scandic Grand hotel och Stadsbiblioteket.

Öppettider: fredag–lördag kl 9.30–17.00

söndag kl 9.30-16.00

Mer läsning

Annons