Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boxarklubbens ungdomar behöver inte betala mera

Allaktivitetshuset Tegelbruket ska bli verklighet, och boxningsledaren Kamran Kabinejad behöver inte vara orolig över att ungdomarna kommer att drabbas ekonomiskt. Det lovar KFUM Örebro och Sensus.

Annons

Finansieringen av den årliga driftkostnaden på tolv miljoner kronor sker bland annat med hjälp av bidrag från kommunen och Öbo. Dessutom finns planer på att få in ytterligare intäkter.

– Om vi jobbar aktivt för att öka verksamheten finns pengar att söka från olika projekt. Vi kommer också söka efter intresse från samhälle och näringsliv. Vi vill att Tegelbruket ska vara en del av Örebro, säger Sensus regionchef Sven Dahlkvist.

Men önskan om att få in pengar i projektet gör inte KFUM och Sensus till vinstdrivande föreningar betonar Ingela Fredriksson, KFUM Örebros ordförande.

– Vi är ideella föreningar. Gör vi vinst går den tillbaka in i verksamheten för att driva den framåt.

Boxningsklubben kommer fortsätta att vara en enskild förening även då den blir en del av det nya huset. De kommer fortsätta att bestämma över sina egna medlemsavgifter.

Kan ni säkerställa att ungdomarna inte behöver betala för att ha råd att upprätthålla Tegelbruket?

– Ja, säger Sven Dahlkvist.

Den främsta förändringen som klubben kommer att märka av är nya lokaler. Men inte heller på grund av det ska de drabbas ekonomiskt.

– Hyran för Tegelbruket är finansierad och klar med befintliga medel, säger Ingela Fredriksson.

Både hon och Sven Dahlkvist säger också att de förstår att Kamran Kabinejad tycker att informationen har varit knapp.

– Vi ska forma svaren tillsammans. Dialogen kan börja först nu när beslutet är taget i kommunen och de ekonomiska ramarna kring bygget är klara, säger Ingela Fredriksson.

Mer läsning

Annons