Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråket vid tingsrätten - flera misstänkta

Åtta personer var inblandade i bråket utanför tingsrätten i samband med rättegången om skottlossningen i Vivalla förra veckan.-  Det finns personer som är utpekade som misstänkta, säger Ted Esplund, biträdande chef vid polisområde Örebro.

Annons

Under den fjärde dagen av rättegången utbröt ett stort bråk mellan åhörare och målsägande i samband med att personerna lämnade rättegångssalen. Utanför tingsrätten misshandlades flera personer.

Enligt en incidentrapport från Domstolsverket var det fem målsägande och tre åhörare som råkade i slagsmål. Men ingen är ännu formellt delgiven misstanke om brott.

- Det finns ett par anmälningar i ärendet som vi utreder. Det finns personer som är utpekade som misstänkta och kommer att höras i ärendet, säger Ted Esplund.

En man fördes till akuten på USÖ för vård. Flera anmälningar och motanmälningar gjordes på platsen. Men vad som utlöste bråket får utredningen visa. 

- Historierna går ju isär och alla har handlat i nödvärn, det låter oftast så. Man anser att den andra sidan har börjat. Men vi har fått in övervakningsbilder från tingsrätten och har ganska klar bild över vilka som var på platsen och slogs, säger Ted Esplund.

Mer läsning

Annons