Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i Brunnsparken

I dag brann det igen i Brunnsparken. Först på morgonen, sedan vid 16-tiden på eftermiddagen. Inom loppet av tio dagar har det brunnit tre gånger inom parkområdet.

Annons

Dagens två bränder var vid Lilla scenen, inte långt i från trävillan Odinslund som används som föreningshus. Första larmet kom i morse, då ett bord brann på scenen. Branden fick även fäste i trägolvet, men brandkåren kunde släcka elden.

Ännu en gång

Klockan 15:41 var det dags igen. Då fick räddningstjänsten rycka ut till samma plats - och samma bord som någon tänt på ännu en gång. Bordet hade då flyttats ett stycke, från scenen till gräsmattan. Av allt att döma saknas en naturlig brandorsak.

Polisen har varit på plats, men det är oklart om man kunnat säkra några spår.

Nya Parkteaterns chef Christer Linder är oroad.

– Vi har i och för sig bara Parkteatern, men det är lika illa var det än brinner inom området, säger han.

Trappa brann

Den 22 maj brann en trappa vid baksidan till Nya Parkteatern. Elden hade även fått spridning till en mindre del av panelen på byggnaden. Även denna gång fick brandkåren snabbt kontroll över elden.

Polisen rubricerade händelsen som mordbrand eftersom branden började på en trappa, då det inte fanns någon naturlig brandorsak.

– Varje vår och sommar inträffar otrevliga händelser. Området är ju öppet att ströva omkring i, men tyvärr för det även med sig sådant här, konstaterar Christer Linder.

Mer läsning

Annons