Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand stänger motorväg i Kalifornien

Ett tjugotal fordon och flera hus förstördes i en brand som rasar vid en motorväg i San Bernardino-trakten i Kalifornien. Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Ung man rånad av duo

En ung man rånades av två mopedburna gärningsmän strax efter midnatt, natten mot lördag.

– Vi har haft ett nytt personrån, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Två greps efter inbrott

Två män greps i natt efter ett inbrott i Hagaby. Polisen spårade männen med hund och kunde gripa dem strax innan två på natten mot lördagen.

SVERIGE

Rekryterare lockar barn till IS

Rekryterare som lockar svenska barn att bli barnsoldater i terrorgruppen IS riskerar inte samma straff om barnen fyllt 15 år, skriver barnombudsmannen Fredrik Malmberg på DN Debatt. En person som rekryterar en 14-åring till en väpnad konflikt kan dömas för krigsbrott till fängelse i högst sex år. (TT)

Tål inte gluten - vet inte om det

Tiotusentals svenskar lider av glutenintolerans, celiaki, utan att veta om det. Bland vuxna rör det sig om en procent. I vissa åldersgrupper är tre procent drabbade. - När jag räknar ihop det innebär det att 140 000 svenskar har celiaki. (TT)

VÄRLDEN

Brand stänger motorväg i Kalifornien

Ett tjugotal fordon och flera hus förstördes i en brand som rasar vid en motorväg i San Bernardino-trakten i Kalifornien. Branden sprids snabbt och lågorna tog sig tvärsöver den flera filer breda vägen. Los Angeles Times rapporterar att eldsvådan hotar flera samhällen i området. (TT)

Vintervädret slog till i Australien

Häftigt snöfall har orsakat elavbrott och trafikkaos i New South Wales i östra Australien, och omkring 50 skolor har tvingats stänga. Mest överraskande är att staden Stanthorpe i delstaten Queensland fått uppemot åtta centimeter snö.( TT)

Mer läsning

Annons