Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brände mannen misstänkt för brott

Den man som polisen tidigare trott utsatts för en grov misshandel är numera misstänkt för försök till stöld.

Annons

Det var natten till den 3 april som en rumänsk man kom in till USÖ med 25-procentiga brännskador. Han har sedan dess behandlats på Akademiska sjukhuset i Uppsala och varit sövd större delen av tiden.

Även om polisen inledningsvis misstänkte att utsatts för misshandel var berättelsen om hur han påträffats osannolik. Två andra rumänska män påstod att de påträffat mannen svårt brännskadad i ett dike vid vägkanten.

Nu har polisen lagt pusslet så pass att den brännskadade mannen inte längre tros ha utsatts för misshandel.

–Vi tror inte längre att han har blivit utsatt för en misshandel utan att han fått skadorna i samband med ett stöldförsök, säger Olga Korpela, utredare hos polisen i Örebro.

Polisen bygger delvis sina misstankar på de spår som hittats vid järnvägen i närheten där mannen ska ha påträffats.

–Han har påträffat s nära en stolpe till järnvägen och där tror vi att han försökt skruva loss någon form av metall, säger Korpela.

Dessutom tror polisen att den brände mannen och de två som påstår sig påträffat honom känner varandra. Men de två som lämnat honom på USÖ är inte misstänkta för något brott.

–Inte i nuläget men vi har inte kunnat få tag på dem igen, vi tror att de känner varandra och att det inte var en slump att de körde in honom till sjukhuset, säger Olga Korpela.

Den brände mannen har, på grund av sina svåra skador, enbart kunnat förhöras en gång av polisen och då ska han ha nekat till brottsanklagelserna.

–Däremot säger han ingenting som styrker vår tidigare teori, säger Korpela.

Mer läsning

Annons