Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bränder i galleria var anlagda

Det började brinna på flera olika ställen i Vågengallerian under måndagskvällen. Nu säger polisen att bränderna var anlagda.– Vi rubricerar det som mordbrand, säger polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

Annons

Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till Vågengallerian under måndagen efter ett larm om en brand i en hiss. När räddningstjänsten sökte i genom byggnaden hittades minst en brand till.

– Det rör sig om minst två brandhärdar. Från början funderade vi över om det kunde röra sig om elfel, men eftersom det brann på minst två ställen har vi rubricerat det som mordbrand, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Bland annat ska det ha brunnit i en tavla i hissen där namnen på alla affärer i gallerian finns med.

– Den tavlan börjar inte bara brinna av sig själv, säger Anders Wallin.

Vid 22-tiden på måndagskvällen var båda bränderna släckta och räddningstjänsten vädrade ut byggnaden och kontrollerade att bränderna inte hade spridit sig.

Polisen vet inte om det finns någon koppling mellan bränderna i gallerian och andra anlagda bränder i Örebrotrakten.

– Det är omöjligt att säga i och med att bränderna är så pass spridda. Men det gäller att få ett slut på det. Om det visar sig att det är samma personer är risken stor att någon brand tar sig ordentligt, säger Anders Wallin.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser vid Vågengallerian.

Mer läsning

Annons