Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bränder i Kilsbergen misstänks vara anlagda 

Efter tre fall av oförklarliga bränder i Kilsbergen inom loppet av en vecka har Örebropolisen nu upprättat en anmälan om skadegörelse.

Annons

– Men vi har för lite uppgifter för att kunna gå vidare med en utredning, säger polisens förundersökningsledare Ewa Norman.

Det är räddningstjänsten som sett ett samband mellan tre bränder på kort tid, ett samband som gör att man kan misstänka att bränderna är anlagda.

I måndags började det brinna i en stor hög med avverkningsris intill en väg i Tolshyttan inne på Villingsbergs skjutfält.

På lördagskvällen kom larmet om en exakt likadan brand söder om Pershyttan. Och på söndagsförmiddagen fick brandkåren åka och släcka bränder i rishögar nära Ånnaboda.

– Det brann i två rishögar, på båda sidor om en skogsväg. I högen på ena sidan vägen kunde vi konstatera att det börjat brinna i båda ändarna, säger Pelle Lindgren, inre befäl vid Nerikes Brandkår.

De uppgifter som finns om bränderma räcker dock inte för att polisen ska kunna utreda dem.

– Det finns inga spår och det finns inga vittnen. Visst kan det vara så att det är någon som åker runt och tänder på rishögar, men tekniska undersökningar skulle i de här fallen inte ge något, säger Ewa Norman.

Däremot så uppmanar hon allmänheten att höra av sig till polisen om man sett något som kan sättas i samband med bränderna.

– Ja, vi behöver mera konkreta uppgifter, säger Ewa Norman.

Stephan Wideman bor i Ånnaboda och är orolig.

– Det kan ju vara en pyroman som är i farten. Det är torrt och om det blåser kan branden fort sprida sig till skogen, säger han.

Mer läsning

Annons