Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandfarlig vätskakan vara en förklaring

En teori om vad som kan ha orsakat brandexplosionen är att något explosivt kan ha legat gömt i eldstaden när man tände brasan.

Annons

Men efter att ha undersökt brandplatsen på fredagen tror inte brandingenjör Anna Henningsson vid Nerikes brandkår på den teorin.

– Det finns inte några som helst tecken på att det skulle ha legat något i brasan. Det enda som vi ser just nu som kan förklara det här och som skulle kunna få den här utvecklingen man har pratat om med en explosion och eldklot är att man har använt någon form av brandfarlig vätska.

På fredagen gjorde de ett beslag på platsen.

– Vi har hittat en flaska som vi ska titta på om den har någonting med branden att göra. Vi vet inte om den kommer från den här kvällen eller om det är ett annat sällskap som har lämnat den, men vi tog med den för säkerhets skull, säger hon.

Hon understryker att utredningen knappt har börjat. Nerikes brandkår kommer att utreda olyckan tillsammans med polisen. När någon dödas eller skadas allvarligt vid en brand har räddningstjänsten skyldighet att undersöka vad som har hänt.

– Polisen fokuserar på om det skett något brott. Vi utreder mer vad som har hänt för att kunna dra lärdom av det och försöka hindra att det händer igen, förklarar Henningsson.

Mer läsning

Annons