Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandlarmet gick - men döva Mindy visste inget

Brandlarmet gick på Elite Stora hotellet. Men det hade döva hotellgästen Mindy Drapsa ingen aning om – förrän hennes kollega skickade ett sms.

Annons

- Jag är glad att det inte hände något allvarligt, säger hon.

Händelsen inträffade vid 20-tiden i tisdags kväll. Hotellet hade storstädning i köket – i samband med det bildades mycket vattenånga och brandlarmet gick – även i rummen. Flera av hotellets gäster kom snabbt ned till receptionen.

30-åriga Mindy Drapsa kommer från Stockholm och är vintern till och från i Örebro. Hon är tv-producent och arbetar med inspelning av ett ungdomsprogram på teckenspråk. Vid 18.30-tiden gick hon till sitt rum för att ta det lugnt efter en lång arbetsdag. Strax efter klockan 20 kom ett sms från en kollega: ”Brandlarmet går, du bör gå ut!”

När förstod du att det var ett skarpt brandlarm du som döv inte nåtts av?- När jag kom ned till receptionen och såg brandbilen och brandmännen.

Hur reagerade du?- Man inser liksom inte att det är på riktigt. Men min kollega kontaktade hotellpersonalen – han var riktigt upprörd, säger Mindy Drapsa.

Johanna Neander är assisterande hotelldirektör på Elite Stora hotellet. Hon poängterar att hotellet aldrig utrymdes. Hon bedömde, på grund av händelsens lindriga art, att det inte fanns anledning att berätta för Mindy Drapsa.

- I efterhand inser vi att vi kanske kunde gått upp och informerat om att det hade gått ett larm, och att det inte var någon fara, säger hon.

Vad händer i ett ”worst case scenario”, om det brinner på ett sätt som gör att ni inte kan ta er till rummet där den hörselskadade bor?- Varje rum är en egen sluten brandcell, så ibland är det säkrast att stanna på rummet. Och vi vet ju exakt vilket rum räddningstjänsten ska ta sig till först, säger Johanna Neander.

Mer läsning

Annons