Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandolyckan utredsunder stor sekretess

Polisen utreder just nu det myckna material som framkommit om brandolyckan då en 14-årig Örebroflicka, under en lägerskola förra veckan, drabbades av allvarliga brännskador.

Annons

– Det finns väldigt mycket information samlad men jag kan av utredningsskäl inte gå in på vad den innehåller, säger kammaråklagare Magnus Oscarsson.

Varför är utredningen så sekretessbelagd?

– Därför att vi inte vill ha ut information innan alla som ska höras är förhörda. Vi vill att de ska lämna sina svar utan påverkan av uppgifter som kommit ut.

En teori polisens utredare har är att brännbar vätska på något sätt är orsaken till olyckan. Men det är ingen teori man låst sig fast vid. Polisen håller förhör med samtliga elever och all personal som fanns med på lägerskola som en niondeklass från Navets skola i Örebro hade i Sandvad i Östernärke, där olyckan inträffade förra onsdagen.

Flickan satt vid en lägereld tillsammans med några kamrater. Plötsligt slog lågor från elden upp mot 14-åringen och orsakade mycket allvarliga brännskador.

Flickan vårdas på brännskadeklinik

En kamrat slängde en jacka över hennes huvud och kunde på så sätt delvis skydda huvud och ansikte från elden.

14-åringen vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping där en särskild brännskadeklinik finns. Hon fördes först till Universitetssjukhuset i Örebro men överfördes på grund av de svåra skadorna till Linköping.

Läkarna har i den senaste kommuniké som lämnats beskrivit att skadorna är allvarliga men tillståndet stabilt och att flickan vårdas på Intensivvårdsavdelningen.

Vad händer i utredningen utöver förhören?

– Vi arbetar med information vi har och material har skickats på analys till Statens kriminaltekniska laboratorium, säger Magnus Oscarsson.

Fallet utreds som vållande till kroppsskada.

Mer läsning

Annons