Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandplatsen undersöksav kriminaltekniker

Polisen har startat en utredning om olyckan då en 14-årig Örebroflicka i onsdags skadades svårt vid en lägereld i Östernärke.

Annons
Eldstaden vid Sandvad sportstuga

Hon är allvarligt skadad och vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping, där det finns en specialenhet för brännskador.

Flickan opererades akut under fredagen, är nedsövd och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Enligt uppgifter till närstående är tillståndet inte livshotande.

Kammaråklagare Magnus Oscarsson är förundersökningsledare för polisens utredning.

Det som hänt är rubricerat som vållande till kroppsskada.

-Ännu vet vi inte orsaken till det som inträffade och rubriceringen kan komma att ändras. Kriminalteknikerna gör teknisk undersökning på platsen. Polisen ska naturligtvis också prata med elever och lärare som fanns med då det hände, säger åklagaren.

Mikael Nyqvist, chef för den rotel på länskriminalen, som utreder fall som gäller barn och ungdomar tror det kan dröja till mitten av nästa vecka innan det går att få klarhet i orsaken.

Flickan och hennes klass var på lägerskola som en upptakt på terminen.

14-åringen och några andra elever satt vid lägerelden då lågor slog upp och fick fäste i hennes kläder. Hon fördes först till Universitetssjukhuset i Örebro men skadorna var så svåra att hon flyttades till Linköpings Universitetssjukhus med specialvård för brännskador.

Rektor Annika Billinger på Navets skola i Örebro, där flickan är elev, säger att flera möten hållits med elever och personal.

-Det är viktigt för att alla ska få möjlighet att prata om det tragiska som hänt. Föräldrar till eleverna har också inbjudits till möten. Vi har anlitat en krisgrupp och elevhälsan. Alla erbjuds samtalsstöd.

I den kommuniké läkare på Linköpings Universitetssjukhus lämnade under fredagen uppgavs att flickan är allvarligt skadad men tillståndet stabilt, samt att hon under fredagen opererades akut och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Läs mer i lördagens papperstidning.

Läs också

opererades akut i natt

Brännskadade flickan

Mer läsning

Annons