Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brett sökande efter brottsplats

Polisen söker i många områden, i Örebrotrakten, för att försöka hitta brottsplatsen för styckmordet på Norakvinnan Eva Magnusson.

Annons

– Sökandet pågår inte bara i de områden där kroppsdelar hittats. Vi har ett mycket brett sökande, säger informationschef Torbjörn Carlsson.

Eftersom uppgiften att finna brottsplatsen är en av de viktigaste satsas stora resurser på att få resultat. Att finna en brottsplats är mycket viktigt ur bevissynpunkt.

Sökandet pågår både inom- och utomhus.

Kan du säga något om hur sökandet går till?– Jag kan bara säga att vi söker på olika sätt, efter tips vi fått och annat vi har att gå på. Vi söker där vi anser det finns skäl att söka.

Mycket av polisens sökande har varit koncentrerat till Kilsbergen Är det fortfarande så?– Kilsbergen är intressant men det är också andra platser.

I Aftonbladet fanns på torsdagen uppgifter om att den kemiska undersökningen väckt misstankar om att syra användes när Eva Magnussons kropp styckades. Uppgifterna gjorde också gällande att det eventuellt var svavelsyra, med avsikt att stoppa blodflöde och kroppsvätskor.

– Det är inget vi har någon som helst kännedom om, säger Torbjörn Carlson.

Han berättar att mordutredarna fått information av honom om tidningsuppgifterna.

– Ingen i gruppen känner till att det skulle vara så. Om uppgiften stämmer hade det varit klädsamt om de som utreder fått informationen direkt från den kemiska undersökningen.

Mer läsning

Annons