Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brevbäraren som ställer ministern mot väggen

Brevbäraren och riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson (S) undrar vad försäkringskassan håller på med.Därför ska hon ställa en fråga till socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson (M).

Annons
Eva-Lena Jansson

Är handläggningen på Försäkringskassan rättssäker? Med andra ord, beror havandeskapspenningen på vem som handlägger ärendet på försäkringskassan?

Det tänker brevbäraren och riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson (S) fråga socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson (M) i en interpellation i riksdagen.

– Jag undrar eftersom det verkar skilja så mycket i bedömningarna, säger Eva- Lena Jansson till NA efter att ha läst tisdagens artikel om brevbäraren Helena Nor-din, som har nekats havandeskapspenning.

Under måndagen praktiserade Eva-Lena Jansson på sitt gamla jobb som brevbärare. Då fick hon höra att flera andra gravida brevbärare fått havandeskapspenning beviljad.

Att det är ett tungt jobb att vara brevbärare och samtidigt gravid vet hon av egen erfarenhet. När hon själv var gravid för 20 år sedan beviljades hon havandeskapspenning i slutet av graviditeten.

Då var arbetet som brevbärare lättare. Innesorteringen tog upp en ganska stor del av arbetstiden.

I dag finns inte de lättare arbetsuppgifterna kvar på samma sätt, någonting som Helena Nordins chef Jan-Ove Karlsson bekräftar.

På grund av de tunga arbetsuppgifterna känner han oro för Helena Nordins hälsa redan i dag, och då är det två månader kvar till beräknad förlossning.

Mer läsning

Annons