Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bron klar men gata dröjer

Det är oklart när en genomfartsväg mellan Södra vägen och Sörbyängen öppnas. Det planeras för en stor huvudgata på sikt, men det kan bli någon form av förbindelse redan nästa år.

Annons

Det finns en färdig genomfart som förbinder Sörby-ängsvägen och Stenbacke-vägen färdig. Det är den byggväg som gjordes till O-ringen.

– Vi beslutade i höstas att inte ha den lokalgatan öppen. Vi tycker inte att det är så bra infrastruktur att transportera trafik på den, säger Anna Kero, infrastrukturchef på Örebro kommun.

Ett hinder har varit att en ny detaljplan för området i Sörbyängen vid påfarten till den så kallade O-ringengatan har dröjt. Den var klar i augusti förra året, men överklagades och planen vann laga kraft först den 14 oktober i år.

– Men den detaljplanen är en del, den stora grejen är detaljplanen Nikolai 3:63 vid Ladugårdsängen, säger hon.

Den planen innehåller en huvudgata som ska binda samman Sörbyängsvägen med Södra vägen. Den går till stora delar söder om O-ringen gatan.

– Den håller vi på att projektera just nu, säger Anna Kero.

Det är den huvudgatan som på sikt ska vara genomfartsled. När den blir klar är dock mer osäkert.

– Det är en del planering som återstår. Det kommer att ske i etapper och exakt hur det ska gå till kan jag inte svara på i dag, säger Anna Kero.

Hon tror dock att det öppnas någon form av väg nästa år. Då använder man säkert en del av O-ringengatan.

– Planen är att vi ska ha en förbindelse nästa år, men det är inte säkert att det blir hela huvudgatan, säger hon.

Mer läsning

Annons