Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och tvister kantar43-årig länsbos tillvaro

På en nätsida säger mannen att han driver ett vårdhem. Men det verkar inte stämma. Nu har han dömts till fem månaders fängelse för flera brott.

Annons

43-åringen har en hemsida där han säger sig driva ett vårdhem ”med ett speciellt upplägg”. Det ska också finnas ett vårdavtal med Stockholms läns landsting. Det uppgav han när Socialstyrelsen inspekterade verksamheten vid två filfällen 2009 och 2010.

Men påståendet stämmer inte.

– I vår centrala databas för alla vårdavtal finns han inte med, säger pressekreteraren Hanna Holmquist Karlsson på landstinget i Stockholm.

Socialstyrelsen konstaterade i stället att det inte bedrevs någon hälso- och sjukvårdsverksamhet över huvud taget på gården. Däremot tog mannen emot en ung flicka våren 2009 som hade trassliga hemförhållanden. Det skedde efter en överenskommelse med föräldrarna.

Men när föräldrarna ville att flickan skulle komma hem en kväll i april nekade mannen till det. Det ledde till att han åtalades olaga frihetsberövande. Han anklagades bland annat för att ha låst in flickan och tagit hennes telefon.

Nu har domen i målet kommit, och tingsrätten friar honom helt på den här punkten. Visserligen hindrade 43-åringen pappan från att ta med sig flickan. Men hon stannade av fri vilja och det fanns ingenting som tydde på att han hållit henne inlåst. Dessutom kunde hon ringa på sin telefon och hon var aldrig övervakad.

Men mannen döms för en rad andra brott. 43-åringen har bland annat gjort sig skyldig till rattfylleri, grov olovlig körning i fem fall samt misshandlat två personer. Den ena personen var en sjuksköterska på USÖ som råkade ut för 43-åringens raseri när han sökte vård. Han kastade en brevkorg av metall i ansiktet på henne. Dessutom slog han sönder en av fönsterrutorna till receptionsdisken.

43-åringen bor i en by i Närke och där har han hamnat i bråk med flera grannar. Han har dessutom ett infekterat förhållande till sin hyresvärd. Det resulterade i ett rejält bråk vid två tillfällen i år och 43-åringen åtalades för misshandel respektive försök till grov misshandel.

Han frias dock på dessa punkter. Däremot döms han för att ha spottat en grannkvinna i ansiktet i samband med ett gräl. En annan granne som skulle hjälpa henne blev nedslagen. Mannen är tidigare dömd för flera brott, bland annat misshandel.

Fler tvister

43-åringen är eller har varit inblandad i flera tvister i Örebro tingsrätt:

*Han har i ett bråk om hyreskontraktet stämt sin hyresvärd. Målet är inte avgjort.

*43-åringen förlorade en förtalsprocess där han väckte enskilt åtal mot hyresvärden.

*Han väckte enskilt åtal mot flera grannar angående förtal och ofredande. Grannarna hade klagat på att hans hundar sprang lösa. 43-åringen förlorade även det målet.

*43-åringen har även stämt två poliser angående olaga tvång. Målet är öppet när det gäller en av poliserna. Den andra har friats.

Mer läsning

Annons