Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budgivare slagen på Hells Angels-auktion

(UPPDATERAD 15.45) Karlstads kommun lade bud på lokalen som tidigare hade hyrts av Hells Angels.
Då attackerades kommunens representant mitt under auktionen.

Annons

En fastighet i Hertzöga utanför Karlstad har hyrts av Hells Angels i flera år. En exekutiv auktion av lokalen inleddes i dag klockan 10.00 på Club 700 i Örebro. Cirka 30 poliser fanns på plats, och ungefär lika många HA-medlemmar och deras anhängare.

Men auktionen spårade snabbt ur. När en representant för Karlstads kommun bjöd 1,7 miljoner kronor för fastigheten började några av Hells Angels-medlemmarna på plats uppträda hotfullt mot honom. 

När polismän ingrep blev stämningen allt mer hetsig. Stolar vräktes omkull, och budgivaren fick, enligt vittnesuppgifter, ta emot slag av en HA-anhängare.

Auktionen fick avbrytas och en person fördes bort i handfängsel. Ytterligare en person greps på platsen. Sammanlagt två personer greps. En man blev avvisad från platsen och en annan man blev avlägsnad.

– Det handlar om att man gett representanten från Karlstad kommun en örfil. Polisen lyckades inte förhindra att det skedde. På så vis är har vi misslyckats i arbetet, men samtidigt har vi medverkat i att förrättningen kunde genomföras. Men det är förstås beklagligt att en person blev misshandlad, säger Mats Nylén, kommunikationschef på örebropolisen.

Efter cirka en halvtimme återupptogs budgivningen. Det blev en tvekamp mellan företrädaren för Karlstads kommun  och en man i Hells Angels-väst som representerade Solstadens motorsport. De två representanterna bjöd succesivt över varandra upp till tre miljoner.

När kommunens representant till slut bjöd 3,1 miljoner var budgivningen över, och fastigheten såldes till kommunen.

Karlstads kommun kommer att hålla presskonferens i Karlstad klockan 14.00 med anledning av fastighetsaffären.

Även tidigare visningar av fastigheten har varit stökiga. 

– Vid den första visningen var det mellan 50-100 HA-medlemmar på plats vilket många upplevde som hotfullt. Den andra visningen blev inställd, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen anhölls de två gripna männen, den ene 25 år och den andre 29. Båda två är misstänkta för våld och hot mot tjänsteman.

Två personer greps för misshandel under auktionen.
Ett 30-tal personer tillhörande Hells Angels och andra mc-klubbar fanns på plats under auktionen.
Ett 30-tal poliser fanns på plats i och omkring Club 700.

Mer läsning

Annons