Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bullbedragarna dömda till fängelse

Genom att bjuda på bullar lurade två systrar en 98-årig kvinna på värdesaker och kontokort. Nu har systrarna dömts till fängelse.

Annons
Här syns en av de åtalade kvinnorna på väg ut från en affär efter att ha försökt ta ut pengar.

Den 37-åriga kvinnan döms för sex fall av bedrägeri och 13 fall av försök till bedrägeri till fem månaders fängelse. Hennes lillasyster, en 30-årig kvinna, döms till tio månaders fängelse för grov stöld, tre fall av bedrägeri och två fall av försök till bedrägeri. 

Historien tog sin början i slutet av juni i år. Då knackade systrarna på hos den 98-åriga kvinnan och erbjöd henne att smaka på bullar. Kvinnan släppte in dem och medan den ena systern uppehöll henne passade den andra på att leta på en plånbok innehållande kontokort och kontanter samt ett skrin. Efter detta tog de ut pengar med hjälp av kortet samt handlade för tusentals kronor i olika butiker i Örebro. En man i 70-årsåldern fick också besök av en av systrarna. Också hans plånbok stals. 

Tingsrätten konstaterar i domen att 98-åringen befunnit sig i en skyddslös ställning på grund av sin höga ålder och sin begränsade rörelseförmåga. Systrarna har också skapat ett förtroende hos kvinnan. Därför ska stölden bedömas som grov. Både 30-åringen och 37-åringen har tidigare dömts för stölder och snatterier. 

Mer läsning

Annons