Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussfrågor fick svar på torget

Två lördagar i rad har kommunen informerat om det nya busslinjenätet som införs den 1 april. I går kunde resenärerna ställa sina frågor, ladda sitt busskort och tävla om fina priser på Stortorget.

Annons
Erik Lundell var en av dem som berättade om det nya linjenätet.

– Den vanligaste frågan är; vad heter min nya linje, berättar Erik Lundell, informatör på Örebro kommun.

– Men det går inte att översätta rakt av. Var och en får titta på den nya busskartan och se vilken av de 14 nya linjerna som passar bäst, fortsätter han.

Anna Karlsson från Örebro kommer att sakna samtrafiken.

– Ja, nu tvingas man gå exempelvis från Våghustorget till Konserthuset om man ska byta buss. Det blir ju en klar försämring, tycker hon.

Margareta Kamholts mammas Elvi Andersson undrar varför hållplatsen på Vaktelvägen tas bort.

– Den typen av frågor får vi också. Alltså varför flyttar ni en hållplats. Det kan vara svårt att svara på, säger Erik Lundell.

– Det är lättare att svara på varför inga bussar stannar på Järntorget. På grund av torgets ombyggnad har vi från början flyttat de linjer som från den 5 september kommer att gå via Drottninggatan till Järntorget. Men för att inte förvirra resenärerna har vi inte gått ut med den informationen nu.

– Målet med det nya busslinjenätet är tätare turer och att det ska bli enklare för resenärerna att ta bussen. Jag tror de allra flesta blir väldigt nöjda när de vant sig, säger Erik Lundell.

– Ja, jag är nöjd med vad jag har sett, säger till exempel Christina Pettersson från Lillån. Jag får som i dag flera bussar att välja på, tillägger hon.

Mer läsning

Annons