Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiksbiträde lurade till sig 160 000 kronor

En man som jobbat i en butik i Örebro döms för att vid 220 tillfällen gjort falska återköp och på sätt kommit över mer än 160 000 kronor.
Örebro tingsrätt dömer honom för grov förskingring.

Annons

Under rättegången nekade han till att beloppet skulle vara så stort som drygt 160 000 och hävdar att det istället rör sig om mellan 8 000 och 10 000 kronor. Men domstolen anser att det finns bevis för att han gjort sig skyldig till det åklagaren åtalat honom för.

Straffet blir villkorlig dom och 50 dagsböter. Han ska också betala 161 200 kronor i skadestånd, plus ränta.

I butiken upptäcktes att registreringar av återköp inte stämde. En mer omfattande kontroll gjordes och den visade att det inte fanns några underlag för de återköp den dömde hade gjort. Ytterligare granskning visade att det saknades kvitton underskrivna av kunden vid de flesta återköp den här personen gjort.

Kontrollen gav också besked om att de flesta av återköpen skett vid lunchtid eller omkring stängningstid. Under perioden den misstänkte hade semester förekom inga återköp som inte var korrekta.

Tingsrätten anser att det finns övertygande bevis för att mannen gjort alla de återköp han åtalats för. Rätten framhåller att brottsligheten satts i system och avsett betydande belopp.

Mer läsning

Annons