Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiksinnehavare: ”Jag blev överkörd”

En blomsterbutik fick flytta ut, en annan fick flytta in. Almstedts blommor på Stortorget ersätts nu av Centrumblommor. – Det har varit en jäkla massa turer, säger Kjell Forsberg som är ordförande i garantiföreningen som förvaltar Odd Fellowhuset på Köpmangatan.

Annons
Ny butik i hörnet. Ordenssällskapet Odd Fellow äger huset i hörnet Storgatan-Köpmangatan. De har nu ersatt en blomsterbutik med en annan. Men varför det blev så kan de till hundra procent inte riktigt förklara.

För två veckor sedan berättade NA att Almstedts blommor var tvungna att lämna sina lokaler på Stortorget där företaget funnits sedan 70-talet. Efter konkursen drivs företaget numera av David Kurt. Anledningen till flytten var att Odd Fellow, som äger huset, inte ville ha företaget kvar och sa upp hyreskontraktet. Dagen efter kunde vi berätta att en ny blomsterbutik ska in i samma lokaler. Det företaget heter Centrumblommor och drivs av Josef Kanat, Arne Thor och systrarna Susanne och Agneta Almstedt. Men varför det gick bra med den ena blomsterbutiken och inte den andra fick vi inte veta. På Odd Fellow hänvisade man till Kjell Forsberg som var bortrest, men nu har han kommit hem.

Varför fick inte Almstedts vara kvar?

– Det var olika turer fram och tillbaka med först konkursförvaltaren, och sen blev systrarna Almstedt som jobbar där osams med David Kurt och då tyckte vi synd om flickorna. Felet var att David Kurt gav systrarna sparken i stället för involvera dom i sitt bolag. Nu är det i stället fyra parter som ska starta Centrumblommor och ha delägarskap. Det har varit en riktig röra och blivit lite tokigt hela vägen men vi har inget personligt mot David Kurt.

Två av de nya delägarna är själv med i Odd Fellow. Är det lättare att få hyra hos er om man är medlem i ordenssällskapet?

– Nej, det vill jag inte påstå. Vi har ingen sån policy. Det är fritt fram för alla och vi har ju andra hyresgäster som inte är medlemmar.

Kjell Forsberg menar att man från föreningens håll tyckte att man hade rätt att bestämma vem som skulle hyra lokalen. De drev frågan mot konkursförvaltaren och sa sedan upp hyreskontraktet. Efter det blev det en förlikning och Almstedts blommor fick flytta ut tidigare.

– Jag kan inte till hundra procent förklara det här, säger Kjell Forsberg som tycker det hela har blivit rörigt men vill poängtera än en gång att man inte har något mot David Kurt och att de hoppas att det ska gå bra för den butik han har kvar på Storgatan.

David Kurt suckar när han hör Kjell Forsbergs förklaring.

– Odd Fellows version håller inte. De ville inte ha mig där från dag ett. Tanken var att jobba med samma personal som tidigare, fräscha upp butiken och försöka få den mer lönsam. Systrarna Almstedt var kvar i två månader som butikschefer. Men sedan fick jag höra att de skulle starta Centrumblommor och när de gick bakom ryggen på mig kunde de inte vara kvar i företaget.

David Kurt påpekar att han inte är arg men besviken på allt som hänt.

– Jag känner mig överkörd. Jag tycker inte man kan göra så här som fastighetsägare.

Läs också:

NA 15 januari: Blomsterbutik tvingas bort från Stortorget

NA 16 januari: Blomsterbutik ersätts av blomsterbutik

Systrarna Almstedt: Det ligger ingen fejd bakom detta

Mer läsning

Annons