Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butikstjuv knivhotade väktare

(Uppdaterad) En 52-årig man misstänks för rån efter att han stulit varor och knivhotat personal och väktare på Ica Maxi vid Eurostop.

Annons

Det var vid 21-tiden på torsdagskvällen som mannen blev påkommen med att stjäla flera varor inne på Ica Maxi. När han konfronterades av butikspersonal och väktare blev han aggressiv och hotade dem med en kniv.

Mannen lyckades fly ut ur butiken och åkte från platsen i en bil.

- Men han blev igenkänd men hjälp av butikens övervakningskamera, säger vakthavande befäl Jan Matérne vid Örebropolisen.

Efter att mannen identifierats med hjälp av övervakningsfilmen beslöt en åklagare att mannen skulle anhållas i sin frånvaro.

Strax före midnatt ringde ett vittne och berättar att en man med bil befinner sig vid Sveaskolan. Vittnet tror att mannen försöker bryta sig in i skolan och ger sig till känna, varpå mannen avbryter inbrottsförsöket. En polispatrull åker till Sveaskolan, de kontrollerar den misstänkte mannen och inser att rör sig om samme man som anhållits för rånet på Ica Maxi.

Efter att 52-åringen förhörts beslöt åklagaren att han ska vara fortsatt anhållen. Eftersom mannen hotade butikspersonal och väktare med kniv rubriceras inte brottet som stöld utan som rån.

Mer läsning

Annons