Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggde lekplats utan tillstånd

Barn och föräldrar undrar varför bygget av en lekplats stannat av i ett år. På en fråga i Kommunfullmäktige svarade Björn Sundin (S) att ärendet ligger i tingsrätten eftersom markfrågan är oklar.

Annons
Missvisande skylt. Här bygger tekniska förvaltningen en lekplats på uppdrag av Mariebergs vägförening, står det på skylten. Bygget stoppades dock förra året och ärendet ska avgöras i tingsrätten.

– Det är pinsamt att vi försöker bygga en lekplats på mark som inte är otvetydigt vår, där vi inte har rätt att göra det, svarade han.

Det var Murad Artin (V) som hade ställt en fråga i kommunfullmäktige om vad som händer med bygget av lekplatsen mellan Torkels väg och Mariebergsvägen.

– När blir den färdig? Det finns många barn i området som behöver en lekplats, sade han.

Förbereddes 2008Kommunen började förbereda för lekplatsen med att plöja och så 2008. Det blev stopp 2009 eftersom man måste undersöka markfrågan. Förra året tog det fart igen, men stannade åter av.

– Precis när de skulle inleda de sista delarna så började markägaren i närheten, som man tidigare hade uppfattat hade givit klartecken, ifrågasätta att det var intrång på hans mark, och då avbröt man arbetet. Alla intentioner är bra, men det är något som har gått fel när gäller markfrågan och det kan vi bara beklaga och hoppas att det löser sig snart, sade Björn Sundin.

Mer läsning

Annons