Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov krävs för ny busskur

Den nya busskuren vid Järntorget lär dröja ytterligare ett tag. Nu måste man nämligen ha bygglov för att sätta upp ett väderskydd.

Annons
Ruskig tid. Busskuren som ska ge bättre väderskydd än det designade ”parasollet” är fortfarande inte på plats. Först väntar man på bygglov.

Hösten 2010 beslöt kommunen att sätta upp ett designat väderskydd vid busshållplatsen på Järntorget. Snyggt, tyckte vissa. Helt värdelöst, menade andra som inte tyckte att skyddet gav speciellt mycket skydd när det regnar och låser. Efter att kommunen fått tillräckligt många klagomål beslöt man att sätta upp en vanlig busskur strax intill.

 I november lovade Bo Fredriksson, kollektivtrafikansvarig på kommunen, att den nya busskuren snart skulle vara på plats. Det skulle bara ta drygt en vecka.

Nu har det gått fyra månader och ingen busskur finns på plats.

Vad händer?

– Vi har upptäckt att vi måste ha bygglov för att få sätta upp busskuren, berättar Bo Fredriksson.

Bygglov för en busskur?– Ja, det har vi inte tidigare behövt av tradition men man har blivit striktare med det. Det kom som en överraskning för oss.

Gäller det alla busskurer?– Ja, det är visst bara att vänja sig vid det.

Ok, när får ni bygglovet?– Ingen aning men jag hoppas på en snabb handläggning.

När bygglovet väl kommer är tanken att det mer funktionella väderskyddet ska placeras ungefär där betongsoffan står, strax innan Storbron.

Mer läsning

Annons