Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camping går mot ett nytt rekordår

Gustavsviks camping och stugby går mot ett nytt rekordår. När högsäsongen nu är slut pekar allt på en tillväxt på 15 procent eller tiotusen gästnätter under 2010.

Annons

– Kombinationen en fem-stjärning campingplats/stugby och upplevelsebad har gjort att anläggningen som helhet blivit mindre väderleksberoende, säger Örebro Fritidscenters vd Björn Reineborg.

– Men visst är det roligt att vi kan öka så mycket från en tidigare hög nivå, tillägger han.

Ombyggnad slog igenomJonas Sjöqvist, anläggningschef, har också en förklaring till sommarens succé.

– Förra året byggde vi om och till servicehuset. Effekten kom i år, ett år senare. Det tar den tiden för att camparna ska nås av nyheten, hävdar han.

Affärsturism, alltså bland andra järnvägsrallare och ett ombyggt Marieberg gör sitt till. Däremot påverkas inte campingsiffrorna av orienteringstävlingen O-ringen.

– Nej, det hade ju sin egen stad för husvagnar och tält. Med facit i handen hade vi kanske 500 O-ringenbesökare om dagen i upplevelsebadet. Det var bra, även om vi hade trott på fler, säger Björn Reineborg.

Lyckad cirkussatsningGustavsvik stärker alltså sin ställning bland de fyra största camping- och stugbyar i landet. Det är bara Böda på norra Öland, Pite havsbad och Lysingsbadet i Västervik som kan konkurrera.

Satsningen under sommaren på cirkus och ett ”äventyrcentrum” för barn blev lyckat, konstaterar badchefen Marcus Wirén.

– De nya luftfyllda bollarna, funzballz, och klätterväggen kan bara sammanfattas med ett ord; succé, säger han.

Trots att Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation ska bli snålare med att utse fem-stjärniga campingplatser nästa år har Gustavsvik redan säkrat högsta stjärnstatus.

Bra med skärpta krav– Det är bra att SCR har skärpt kraven, tycker Jonas Sjöqvist. Men vi var aldrig oroliga. Vi har alltid varit och ska vara en fem-stjärnig anläggning.

Investeringarna har fortsatt. Lagom till sportlovet invigdes en ny vattenrutschbana och i sommar har en vattenrutschbana för barn öppnats. Totalt räknar Gustavsviksanläggningen med att tangera fjolårets rekordsiffra 609 000 besökare under 2010.

– Vi har tappat lite på baden, kanske på grund av vädret, säger Björn Reineborg. Men vi tar igen på gungorna vad vi förlorar på karusellen ...

Frågan är om det blir rekordsiffror även i kassaböckerna?

Svaret får vi först om någon månad.

Mer läsning

Annons