Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cancer i hjärnan - cyklar för hoppet 

– Jag har själv cancer i hjärnan så för mig känns det viktigt att ställa upp av två skäl. Dels för att ge Barncancerfonden ett bidrag, dels för att förbättra min egen kondis.

Annons

Under lördagen cyklades det för fullt på motionscyklar runt om i landet på olika motionsanläggningar, bland andra på Friskis Svettis i Örebro, i en maratonspinning till förmån för Barncancerfonden.

Och en av alla dem som cyklade var Anders Södergård som 2006, under sjunde terminen av läkarprogrammet, fick diagnosen att han hade en hjärntumör. Om sina erfarenheter att leva med cancer gav han 2012 ut en självbiografisk bok – Strålmannen.

Men eftersom Anders Södergård är en riktig fighter så valde han att cykla i sju timmar, när NA hälsade på hos Friskis Svettis på lördagen, så hade han fem timmar kvar att cykla. De flesta deltagare i detta evenemang valde att cykla i en timme.

Men det låter ju ruskigt långt?

– Ja, det är en bit och jag har ganska bra kondis. Men jag vill testa hur långt jag orkar. Behandlas man mot cancer är det bra om man har bra kondition.

På Friskis Svettis ställde totalt omkring 25 lag upp i tävlingen där det gällde att cykla från sju på morgonen till sju på kvällen. Varje lag hade betalt in minst 1500 kronor i deltagaravgift som oavkortat gick till Barncancerfonden.

– Förra året fick vi in över 65 000 kronor men jag hoppas att det blir ännu mer i år berättade Linda Pettersson, en av arrangörerna.

Eventet slutade kl 19.00 på lördagen. 

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-.tidning här nedan under söndagen. 

Mer läsning

Annons