Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carolas ilska på julafton – låten klipptes bort i O helga natt: "Var övertygad om att de skulle ta med den"

Carola Häggkvist hyllade publiken och kallade O helga natt för "en skön tradition". Men sedan fick hon se tv-inspelningen på julafton. Hon blev överraskad och arg – TV4 hade klippt bort en av hennes låtar.

Annons

Det var andra gången som Carola uppträdde under O helga natt. Som vanligt samlades tusentals örebroare på Stortorget. Konserten arrangerades den 10 december och efteråt sändes den också i TV4 på julafton.

Samma dag publicerade Carola ett inlägg om konserten på sitt Instagram-konto. "Tack Örebro, ni var underbara", skrev hon bland annat, och uppmanade människor att se programmet. Men efter att hon själv sett inspelningen var sångerskan långt i från nöjd. Ett av hennes framträdanden var inte med i tv-sändningen. Något som Aftonbladet var först med att berätta.

"Nu har jag sett programmet och inser att TV4 klippt bort min låt "Tro på en morgon" som för mig gjorde hela inspelningsdagen", skriver sångerskan. Hon fortsätter:

Visst, de andra låtarna var bra men 'Tro på en morgon" vibrerade på ett påtagligt ovanligt sätt som jag själv blev överraskad av! Var övertygad om att de skulle ta med den då den även var min första låt och blev så stark.

Karin Dofs som är exekutiv producent för O helga natt förklarar kanalens beslut för Aftonbladet. I ett mejl skriver hon:

”Under en inspelning som ”O, helga natt” med så många fantastiska artister är det svårt att hålla sig till en programtid – man önskar att alla vackra låtar fick möjlighet att vara med i programmet. Men vi har en programtid att förhålla oss till och då tvingas man ibland till svåra val”

Här kan du läsa hela Carola Häggkvists inlägg:

Carola uppträdde för örebroarna under årets O helga natt.

Mer om årets O helga natt

► [+] Efter showen - Carola hyllar O helga natt: ”En förfest till julafton”

► [+] Stort bildspecial: Se stjärnorna uppträda på O helga natt

►[+] Krönika: Vi fick vara med på förfesten - nu är det bara julafton kvar

► [+] TV: Så var O helga natt i Örebro

Mer läsning

Annons