Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockökning på bostadspriser i Örebro

Bostadsrättspriserna har ökat kraftigt i Örebro län.
Under de senaste fem åren har priserna ökat med hela 86 procent, enligt statistik från Fastighetsbyrån.
– Bostadsrättsmarknaden har fullständigt skjutit i höjden i Örebro, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.
Samtidigt har priser på villor bara ökat med tre procent.

Annons
Köpte du en bostadsrätt i Örebro för fem år sen och sålde den nyligen så har du troligtvis tjänat dig en rejäl hacka. Här ser statistik för länet.

Prisökningen på bostadsrätter i Örebro ligger därmed långt över rikssnittet på 36 procent. Inte helt otippat är det i Örebro kommun som priserna har ökat allra mest (plus 80 procent) och Kumla är god tvåa med en ökning på 69 procent. Snittpriset per kvadratmeter i Örebro kommun ligger just nu på 15 885 kronor.

– I Örebros län ser vi extremt stora skillnader mellan prisutvecklingen på bostadsrätter och villor där bostadsrättsmarknaden fullständigt skjutit i höjden, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

Villapriserna har haft en desto mer blygsam utveckling och bara ökat med tre procent under de senaste fem åren. Och flera av länets kommuner har backat, allra mest Nora med 14 procent.

– Sedan 2008 har vi haft både upp- och nedgångar på bostadsmarknaden. Mest påtaglig var nedgången i slutet av 2008 när den globala finanskrisen slog till. Dock kom återhämtningen relativt snabbt och nu kan vi alltså se att priserna på riksnivå ökat relativt kraftigt för bostadsrätter.

- Vissa av sifforna kan ses som extrema men det finns naturliga förklaringar. Oftast handlar det om att det sålts mer av en viss typ av bostäder, t ex nyproduktion, i någon av perioderna som jämförs, fortsätter Lars-Erik Nykvist.

Mer läsning

Annons