Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christoffer tog den unika bilden

Christoffer Nilsson satt perfekt positionerad när det började brinna i Krämarhuset. Hans bild blev unik och utsedd till månadens läsarbild i NA.

Annons

Strax efter klockan 16 på eftermiddagen den femte februari började det brinna i en lägenhet i ett av Krämarhusen. 19-årige studenten Christoffer bor i grannhuset och bevittnade branden från första parkett. Hans flinka fotograferande gav honom 3000 kronor i belöning.

– Tack, det var en trevlig överraskning!

Berätta om din bild!

– Jag satt och spelade dator när det började ryka från en lägenhet i huset mitt emot. Sen såg jag han som bodde där gå på balkongen och ringa ett samtal. En stund efter att han försvunnit exploderade fönstret och stora eldslågor slog ut.

Tänkte du direkt på att plocka fram kameran?– Nej, det var mamma som sa åt mig att ta en bild och skicka in till NA. Så jag tog en bild med telefonen.

NA utser varje månad en läsarbild till ”Månadens bild”. NA:s nyhetschef Andreas Nilsson motiverar varför Christoffers bild vann.

– Den här månaden var det flera riktigt bra bidrag. Det som gjorde att Christoffers bild vann var att den är så unik i sitt slag. De nya telefonerna gör att så många fler kan ta viktiga nyhetsbilder där aktualiteten är viktigare än bildkompositionen. Men det ställer också höga krav på oss på tidningen att bedöma vilka bilder som kan publiceras. Ofta finns det ju någon form av tragedi med offer bakom vars integritet måste värnas.

Mer läsning

Annons