Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkusen rullar vidare - med besiktigade fordon

Det blev en hektisk helg för Cirkus Scott efter att nyheten om oskattade och obesiktade lastbilar och släp uppdagades. - Det har varit ett obehagligt uppvaknande, säger cirkusdirektören Robert Bronett.

Annons

NA berättade nyligen om Cirkus Scotts förbjudna bilar. Under eftermiddagen rullar cirkusens lastbilar mot Västerås, de första redan vid 14-tiden och de sista framåt kvällen. 

Under helgen ska cirkusen ha hunnit med att besikta nästan samtliga lastbilar. 

- I dag så går den sista lastbilen och en dolly till Hallsberg för besiktning, säger Robert Bronett.

Han berättar att cirkusen även fått tillstånd att köra tre släp och två dollys till Västerås i väntan på tid för besiktning i Uppsala under tisdagseftermiddagen.

- Sen är allt besiktat, säger Bronett som dock konstaterar att vissa av fordonen måste in på ombesiktning inom en månad men att de inte längre har körförbud.

- Vi kan inte annat än att beklaga det som skett, vi har inte för avsikt att åka omkring på svenska vägar med obesiktade bilar, säger han. 

För att undvika att samma sak ska hända igen har de installerat ett program som påminner om besiktningen för varje bil en månad i förväg, de har även sett över rutinerna.

- Vi har rannsakat, planerat och gjort upp en handlingsplan för att det inte ska kunna ske igen oavsett om vi har ny personal eller inte, säger Bronett. 

Polisen var på plats under söndagen och kontrollerade bilarna.

- Vi var ute och tittade till dem igår och den patrullen skrev att inget av dessa fordon har brukandeförbud på grund av obetald skatt, säger Bernt Larsson, trafikpolischef i Örebro. Huruvida bilarna besiktats eller ej kan han inte svara på då bilarna vid kontrollen stod stilla.

Mer läsning

Annons