Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curts fru blev akut sjuk - då fick han p-böter

Hans hustru föll ihop i butiken och fördes med ambulans till USÖ. Curt Åkeson följde förstås med – och drabbades därför av parkeringsböter.
– P-bolaget visar att man fullständigt saknar empati, säger Curt förtvivlat.

Annons
Besviken. Var finns empatin? frågar sig Curt Åkeson.

Låt oss ta det från början:Lördagen 14 april är Curt och hans fru Anne-Marie i centrala Örebro för att uträtta ärenden. Curt parkerar bilen i parkeringshuset på Nygatan. Åkesons gör en del inköp och inne på Systembolaget på Kungsgatan faller plötsligt Anne-Marie ihop. Curt försöker att hjälpa henne, men inser snart att ambulans måste tillkallas. Hon är mycket dålig. Ambulansen kommer och Curt följer med till akuten på USÖ, Universitetssjukhuset i Örebro.

Upptäcker p-botCurt stannar på sjukhuset tills läkare konstaterar att Anne-Marie blir bättre. Hon får den behandling hon behöver. Curt och Anne-Marie beger sig med taxi till Nygatan för att hämta sin bil. Där upptäcker de att de har fått en p-bot eftersom de inte betalat för all den tid de har varit borta.

Vädjan

Så långt är inget märkligt. Det märkliga börjar när Curt i en överklagan till Hojab parkeringsservice förklarar att den uteblivna betalningen berodde på att han ansåg sig vara tvungen att hjälpa sin hustru Anne-Marie först innan han gjorde något annat.

Curt vädjar om förståelse, att han i all sin oro i första hand tänkte på sin hustru. I detta läge var p-avgift något sekundärt, menar han.

Han skriver bland annat:”Min förhoppning är att mitt upprörda tillstånd kan hjälpa till att få i gång en empatisk process som kan leda till att ärendet avslutas”.

Curt hoppas och tror på god vilja och medmänsklighet.

Avslag

Dock grusas Curts förhoppningar. I ett brev till Curt skriver Hojab. Även om Ert uppsåt ej var att redovisa en biljett som var ogiltig kan vi ej avskriva denna kontrollavgift. Detta pga att den aktuella platsen Ni parkerat på är privat tomtmark som upplåtits som parkeringsplats under förutsättningarna att villkoren som upprättats, med hjälp av skyltar följs.”

Hojab skriver vidare:

”... de omständigheter ni åberopar utgör ej sådana skäl att ärendet kan komma att makuleras.” ... Vi emotser betalning om 400 kronor inom 10 dagar från brevets utskriftsdatum”.

Curt uppgivenCurt är både uppgiven och arg, men ilskan är kraftigare än uppgivenheten.

– Jag går givetvis inte i konkurs om jag betalar 400 kronor, men jag häpnar över Hojabs nonchalanta och tanklösa agerande. Vem orkar tänka på p-avgiften när ens käresta ramlar ihop och måste ta ambulans till sjukhuset? Jag vill gå vidare med frågan, säger Curt med emfas.

Mer läsning

Annons